Nieuws
06 augustus 2014 - Ron Smeets

Sony trekt stekker uit PlayStation Mobile voor Android

Slecht nieuws voor Android gebruikers die verknocht zijn aan PlayStation Mobile games op hun toestel. Sony heeft namelijk zomaar ineens besloten dat de service vanaf Android versie 4.4.3. niet meer ondersteund zal worden op PlayStation Cerfified toestellen.

Voor iedereen met een toestel met Android 4.4.2 veranderd er weliswaar niets, maar dan mag je het OS dus niet meer updaten.

Vooralsnog blijft het dus wel nog mogelijk om PlayStation Mobile te gebruiken op oudere Android versies, en volgens Sony zelfs op Android 4.4.3, maar de fabrikant kan niet garanderen dat games en andere diensten, zoals toegang tot de store of het opnieuw downloaden en installeren van reeds aangeschafte spellen, nu en in de toekomst op de nieuwere Android versies ook zullen (blijven) functioneren.

PlayStation Mobile zal wel nog beschikbaar blijven voor de PS Vita en PS Vita TV, maar dat lijkt logisch. De reden dat Sony stopt met de dienst voor Android is niet bekend maar de kans is groot dat er te weinig aan verdiend werd en de ontwikkeling en support te veel kosten, maar het blijft vooralsnog gissen.

Bron: Sony (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.