Accessoires
15 december 2008 - Ron Smeets

Sony Touchscreen Walkman op komst

Zonder Sony zou het begrip Walkman nooit bestaan hebben, daarover lijkt geen enkele twijfel mogelijk.

In 2009 is het precies dertig jaar geleden dat de Japanse fabrikant de muziekwereld op haar kop zette met de introductie van deze draagbare muziekspeler die ervoor zorgde dat iedereen ineens zijn of haar eigen muziek overal mee naar toe kom nemen.

Sinds de introductie van de iPod en andere digitale draagbare muziekspelers is Sony de hegonomie op dat gebied toch wel een beetje kwijtgeraakt. Maar als de geruchten kloppen dan gaan de Jappanners daar binnenkort verandering in brengen.

Sony zou namelijk van plan zijn om tijdens de komende CES in Las Vegas (Januari) haar nieuwste digitale Touchscreen Walkman voor te stellen aan het grote publiek.

Gesproken wordt onder andere over een toestel met een 3 inch WQVGA OLED touchsreen display met 16 of 32 GB opslagcapaciteit, WiFi, YouTube support voor het bekijken van onder andere muziekvideo's, een ingebouwde FM Radio Tuner, webbrowser en de mogelijkheid om (via WiFi) rechtstreeks muziek te kopen via Amazon. Op dit moment wordt met (nog) geen woord gerept over eventuele koppeling van deze nieuwe Sony Walkman aan de PlayNow Arena muziekwinkel van 'halfbroer' Sony Ericsson. Als ik Sony was zou ik dat toch zeker ook overwegen, maar goed.

Andere specs die genoemd worden spreken van een ingebouwde digitale S-Master audioversterker en support voor onder andere MP3, WMA, AAC, PCM, H.264, MPEG-4 en WMV audio- en video.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.