Geruchten
04 juni 2012 - Ron Smeets

Sony Tapioca wordt de Xperia Tipo? Hopelijk niet in Mexico

Volgens de Indonesische 'Opta' wordt de 'winkelnaam' van de Sony ST21i Tapioca mogelijk de Sony Xperia Tipo (zie afbeelding hieronder).

Ik mag voor Sony hopen dat ze die naam niet in Mexico landen gaan voeren. Ooit kwam Fiat daar al achter toen ze een Tipo maakten. Tenminste, als de anecdote over de Tipo, die ik vele jaren geleden hoorde, klopt.

In Mexico zou Tipo namelijk een 'scheldnaam' voor klein geschapen mannen zijn, netjes gezegd ;-)) Het gevolg? De Fiat Tipo was op z'n zachtst gezegd niet erg populair in Mexico. Dat is althans het verhaal dat mij, vele jaren geleden, ter ore kwam. Online kan ik er helaas weinig bewijzen voor terugvinden, maar het schoot me te binnen toen ik dit bericht over de Sony Tapioca naamgeving las.

Klopt dat verhaal niet, dan is Tipo wel een leuke naam voor een 'instap Android toestel' van Sony, toch? Enfin, vooralsnog zijn de berichten over de Sony Xperia Tipo nog niet veel meer dan, Indoneschische, geruchten.

Bron (Indonesisch)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.