Nieuws
22 juli 2015 - Ron Smeets

Sony start uitrol Android 5.1 voor de Xperia Z2 en Xperia Z3 modellen Uitrol in Nederland start over enkele dagen en de Xperia Z3+ is in augustus aan de beurt

Sony heeft op haar blog bekend gemaakt dat de fabrikant gestart is met de uitrol van de nieuwste Android versie, 5.1, voor de Xperia Z2 en Xperia Z3 modellen. Ik heb natuurlijk meteen even gekeken of mijn Z3 en Z3+ ook al aan de beurt zijn, maar dat bleek op dit moment nog niet het geval te zijn. Nog los van het feit dat de Xperia Z3+ nog niet genoemd wordt in het lijstje met toestellen die op de planning staan voor deze update. Dat geldt ook voor de nieuwere M4 Aqua.

Navraag bij Sony Mobile hier in Nederland wees uit dat de Xperia Z3+ inderdaad niet bij de eerste update batch hoort maar dat het toestel wel op de planning staat voor over enkele weken. In de loop van de maand augustus, om precies te zijn. Over de M4 Aqua is officieel nog niets bekend, maar aangenomen wordt, zo lat Sony Mobile in Nederland ook weten, dat ook die binnenkort de Android 5.1 update gaat ontvangen. De reden, tot slot, waarom de Xperia Z3 op dit moment de update nog niet kan 'zien' heeft te maken met het feit dat de Nederlandse software naar verwachting vrijdag goedgekeurd wordt en dan na het weekend definitief beschikbaar komt.

Sony geeft op haar blogposting verder nog geen details over welke landen, en providers, wanneer aan de beurt zijn, maar de fabrikant laat wel al weten dat de update voor de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra binnen enkele weken ook op de planning staat. Daaruit zou je dus mogen concluderen dat de Xperia Z2 en Xperia Z3 modellen binnen nu en enkele weken allemaal voorzien zullen zijn van Android 5.1, maar daarbij moet natuurlijk wel nog een kleine slag om de arm gehouden worden. Na de Xperia Z1 modellen volgen de Xperia G3, Xperia T Ultra en daarna ook de eerste Xperia Z modellen en de Xperia M2 en M2 Aqua.

Behalve de standaard (prestatie)verbeteringen en bugfixes heeft Sony ook nog enkele andere (eigen) functies verbeterd. Denk aan betere en snellere focus bij het maken van foto's en video's, maar ook verbeterde functies voor de Smartwatch 3. Hieronder staat een kort overzicht van de veranderingen.

- Increased customisation options – so you have even more control over the way volume, silent modes and your alerts function
- Brand new LinkedIn integration – be more productive with intuitive contact synchronisation in your Calendar
- Camera improvements – with faster, more accurate Superior Auto Mode focus for great images, regardless of conditions
- Enhanced enterprise support – with our latest Xperia in Business features for work
- SmartWear integration – selfie snapping made that bit easier, with SmartWatch 3 as a remote shutter button

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.