Nieuws
17 maart 2015 - Ron Smeets

Sony start uitrol Android 5.0 Lollipop naar de Xperia Z3 modellen Scandinavische en Baltische landen zijn eerst aan de beurt, daarna de rest van Europa (en wereld)

Sony was een van de eerste fabrikanten die bekend maakte welke toestellen de Android Lollipop update zouden gaan krijgen. Uiteindelijk zijn ze van de grote merken een van de laatsten die daadwerkelijk begint met de update van hun meest recente topmodel.

De Japanse fabrikant heeft gisteren officieel gemeld dat de uitrol van de Android 5.0 Lollipop update voor de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact gestart is. Over twee weken wordt de update ook naar de andere Xperia Z modellen uitgerold. Zoals bekend is dat een heel lijstje. Kudo's voor Sony!
- Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z Ultra
- Xperia Tablet Z
- Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z1 Compact
- Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet
- Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact and Xperia Z3 Tablet Compact

Gebruikers in de Scandinavische en Baltische staten (Zweden, Noorwegen, Estland etc) zijn het eerst aan de beurt. Kort daarna gevolgd door de rest van Europa en de wereld. Ik heb het vanochtend even gecontroleerd (hoewel Limburg nog steeds niet bij Scandinavië of de Baltische staten hoort ;))), maar voor de Z3's die ik heb kon ik via het update center nog geen Lollipop update vinden.

Hieronder nog een promo video van Sony zelf waarin enkele nieuwe features getoond worden die beschikbaar zijn als de update geinstalleerd is.

https://youtu.be/DyGVDc1Wtmw

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.