Geruchten
01 september 2014 - Ron Smeets

Sony Smartwatch 3, Smartband Talk en 'zwembad' teaser

Op een foto met harige benen bij een zwembad was onlangs al de nieuwe Smartwatch van Sony te zien. Nu is een afbeelding opgedoken waarop niet alleen de Smartwatch 3 te zien is maar ook de nieuwe Smartband Talk.

Als de geruchten kloppen dan wordt de nieuwe Smartwatch voorzien van Android Wear en heeft de Smartband Talk een gebogen e-ink display. Afgaande op de naam zou je ook mogen concluderen dat de nieuwe Smartband bel of andere telefoon functies heeft.

Een Sony Smartwatch met Android Wear? Nog geen vijf maanden geleden liet de fabrikant nog weten dat ze haar eigen OS/platform voorlopig trouw zou blijven en dat het nog te vroeg was om over een overstap op het Google Wearable OS te praten. Of Sony vijf maanden later al 'om' is? Dat zal moeten blijken en met name afhangen van het feit of ontwikkelaars er in geslaagd zijn de eigen apps, zoals lifelog, al geschikt te maken voor Android Wear.

Behalve de afbeelding worden ook enkele specs van de Smartwatch 3 genoemd. Hij zou een 1.68 inch display hebben met 320 x 320 pixels en waterdicht zijn (IP58. Over de verdere specs van de Smartband Talk wordt niet gemeld.

Ow ja, Sony heeft gisteren ook nog een nieuwe getallen-teaser gemaakt. Daaruit kun je afleiden dat de nieuwe Sony Xperia's (en/of Wearables) 'waterdichter' zijn dan de voorgangers. Officieel waren die namelijk maar tot een meter diepte gegarandeerd waterdicht. Nu wordt dat dus minimaal 2 meter. Hopelijk heeft Sony ook een zwembad op haar IFA stand staan. De bijgaande tweet zou dat kunnen verraden. Ik neem mijn zwembroek in ieder geval mee naar Berlijn ;)

Sony-IFA-WaterTeaser Sony-IFA-WaterTweet

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.