Geruchten
27 juni 2008 - Ron Smeets

Sony PSP Phone geruchten weer aangewakkerd

Met de introductie van de Sony Ericsson F305, eerder deze week, zijn ook de geruchten voor een eventueel op komst zijnde PSP Phone van de Zweeds-Japanse fabrikant weer aangewakkerd.

Bronnen in Korea en Japan, zo meldt MarketingWeek, zeggen dat het toestel eind 2009 op de markt zou moeten komen.

Er zijn, eveneens in het geruchtencircuit, ook al ontwerptekeningen opgedoken van hoe de PSP Phone er uit zou kunnen zien (afbeelding hierboven)

De vraag is echter of de PSP Phone de Sony Ericsson merknaam zal (mogen) dragen. Insiders zeggen namelijk dat Sony nooit zou toestaan dat de PlayStation (Portable) merknaam op een Sony Ericsson toestel komt te staan. Sony heeft namelijk geleerd van de strategische blunder die men enkele jaren geleden gemaakt heeft door het Walkman merk aan de Zweeds-Japanse combinatie te 'geven', aldus deze insiders.

Het zal mij benieuwen of deze geruchten nu wel waar zullen blijken te zijn.Gerelateerde links:
Is dit de PSP Phone van Sony Ericsson?
Nieuw concept voor de 'PSP Phone'
Een portable PS3 met belfunctie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.