Accessoires
21 mei 2012 - Ron Smeets

Sony presenteert een lader op 'handenergie'

Smartphones en het, bij intensief gebruik, beperkte uithoudingsvermogen van hun accus; dat is nog altijd een van de grootste irritaties van veel gebruikers. Er zijn wel al heel wat externe, draagbare, accupacks te koop maar ook die raken leeg en moeten dan weer aan een stroompunt gehangen worden.

Sony heeft in Japan nu een lader op 'handenergie' gepresenteerd. Die kun je niet alleen via het lichtnet opladen maar ook met de hand door middel van de meegeleverde zogenaamde hand-crank USB adapter. Een kwestie van draaien ;-)

Om je smartphone van 'handenergie' te voorzien moet je wel heel wat draaien. Om één minuut te kunnen bellen moet je drie minuten draaien. Eén minuut browsen kost je vijf minuten 'handwerk'. Wanneer je de bijbehorende externe accu via het lichtnet oplaadt, dan heb je 4000mAh 'stroom' ter beschikking. Dat is voldoende voor twee volledige smartphone ladingen. De Sony CP-A2LAKS USB lader zal voorlopig alleen in Japan te koop zijn, vanaf 20 juni, en kost daar 8000 Yen (ca 78 Euro).

Via: Sony Japan, Xperia Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.