Geruchten
01 juli 2008 - Ron Smeets

Sony patent toont PSP-iPhone killer?

Geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Sony en Sony Ericsson om een PSP-achtige gamephone te ontwikkelen zijn we al vaker tegengekomen maar sinds de introductie van de F305 Gamephone twee weken geleden zijn die weer wat extra aangewakkerd.

De nieuwste variant is de ontdekking van een Sony patent waarop een handheld toestel te zien is met een volledig touchscreen front en wat knopjes rondom (zie afbeelding). Verder beschikt deze uitvinding over massa opslag (flash-disk of memory stick?) en ingebouwde sensoren (bewegingssensor?).

Natuurlijk leidde deze ontdekking direct tot de nodige speculaties over een PSP-achtige iPhone killer en dergelijke. We zullen zien wat daarvan waar zal blijken te zijn.

Vooralsnog moeten we al deze geruchten nog maar even met een behoorlijke korrel zout nemen als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
Sony PSP Phone geruchten weer aangewakkerd
Is dit de PSP Phone van Sony Ericsson?
iPhone Vs. PSP
Een portable PS3 met belfunctie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.