Accessoires
01 maart 2011 - Ron Smeets

Sony ontwikkelt razendsnelle 17.7 megapixel camphone module

De concurrentiestrijd tussen de makers van camphone modules gaat al lang niet meer over Megapixels. Daarom is het feit dat Sony's nieuwste telefooncamera 17.7 Megapixels kan produceren zeker niet de belangrijkste feature.

Nee, de 17.7 megapixel CMOS camphone module van de Japanse fabrikant blinkt vooral uit in snelheid en de daaraan gekoppelde mogelijke video-prestaties.

De nieuwe module kan namelijk data verwerken met een snelheid van 34.8 Gigabit per seconde. Vijf keer sneller dan welke andere module die momenteel op de markt is dan ook en snel genoeg om full video (op 17.7 megapixel resolutie) met 120 frames per seconde te produceren. Ook het verwerken van foto's gaat tot 75% sneller.

Klinkt erg indrukwekkend, maar ik ben wel benieuwd welke processor, geheugen en accu het toestel waarin deze module ooit in gebruikt gaat worden nodig zal hebben ;-)) Ach, de diverse fabrikanten hebben nog genoeg tijd om daar over na te denken want het is nog niet bekend wanneer de nieuwe camphone module van Sony klaar is voor gebruik.

De foto hierboven is overigens van een oudere camphone module van Sony. Foto's van de nieuwe zijn er nog niet. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.