Geruchten
15 oktober 2012 - Marloes de Hooge

Sony Odin: 5 inch full HD scherm Android smartphone

Sinds afgelopen donderdag circuleert er een nieuw gerucht op het internet. Dit keer is het Sony die de aandacht (on)bewust op zich weet te vestigen. Het gaat om de Sony Odin, een codenaam voor vermoedelijk de flagship smartphone van het bedrijf in 2013. De details werden gepost op een forum gerelateerd aan Xperia-smartphones. Het aparte is dat een forumlid in juni ook al een aankondiging deed over de Sony Odin.

Volgens dit forumlid zal de Sony Odin een 5-inch display hebben met een 1080p resolutie. Klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar nu lijkt dit toch mogelijk te worden. Dankzij een joint venture tussen Sony, Toshiba en Hitachi is het nieuwe bedrijf Japan Display ontstaan, dat zich richt op het ontwerpen en maken van zulke schermen. Daarnaast zal het toestel 3GB RAM aan boord hebben en zal het een quad-core Snapdragon 4 gebruiken, die de LG Optimus G ook heeft.

Ook zou de smartphone vermoedelijk water-resistent worden en vuilbestendig. Om he nog interessanter te maken, gaat er ook een gerucht rond dat er een 6-inch Sony-toestel op de markt verschijnt. De hardware specificaties van dit toestel zijn op het scherm na echter volledig gelijk aan die van de Odin. Het is maar een gerucht, maar mocht het waar zijn, dan zal Sony dit pas in het eerste kwartaal van 2013 bekendmaken.  

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl