Geruchten
13 december 2011 - Ron Smeets

Sony Nyphon wordt de eerste Xperia zonder Ericsson?

En hier is de volgende Xperia die in het geruchtencircuit opduikt ;-) De Sony (ja, zonder Erisson) Nyphon (LT22) zou mogelijk de eerste Sony Xperia smartphone kunnen worden, als deze berichten en de foto's (grote versies hieronder) juist zijn.

Het toestel dat nu uitgelekt is lijkt eigenlijk meer op de oorspronkelijke Xperia Arc (en X10) dan de Nozomi, aka Xperia Arc HD. De tijd zal het leren.

Behalve de afbeeldingen worden er ook wat specs genoemd die bij de Sony Nyphon zouden horen. Daarbij zijn een 4 inch qHD display, een 1GHz dual core processor (van ST-Ericsson) met 1GB RAM, een 8 megapixel Exmor R camera en 16GB geheugen. Bij de lancering van het toestel zou deze op Android 2.3.X (Gingerbread) draaien, maar een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) staat, volgens de geruchten dus, ook al in de planning.

Overigens, het toestel dat nu dus gespot is lijkt wel heel erg veel op de ontwerptekeningen van een, toen nog, onbekende Xperia, die enkele weken geleden al eens te zien was.

Sony-Xperia-Nyphon-a Sony-Xperia-Nyphon-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.