Nieuws
07 december 2012 - Nichal Joosse

Sony nu de nummer 2 Android verkoper in de UK

Als we de laatste verkoopcijfers mogen geloven op het gebied van smartphones, heeft Sony de tweede plaats overgenomen van HTC in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor staan ze onder Samsung, die niet meer te stoppen lijkt. Volgens Mobile Today heeft Sony ongeveer 500.000 Android-smartphones verkoct in de zomermaanden, wat meer is dan de 440.000 die HTC in dezelfde periode heeft verkocht. Maar Samsung is toch echt baas boven baas: zij wisten maar liefst 3,2 miljoen Android-toestellen te verkopen in dezelfde periode. 

Sony heeft het succes te danken dankzij het feit dat ze geen Ericsson in de naam meer hebben staan. Het merk Sony schept meer vertrouwen bij de consument en daarnaast hebben ze een verbeterde netwerksupport ten opzichte van eerder.

Daarnaast hebben ze ook een gigantische hoeveelheid aan Android-toestellen gemaakt dit jaar, waardoor de verkoop vanzelf hoger is dan normaal. De verwachting is dat Sony in 2013 nog meer zal gaan groeien. Maar Samsung zullen ze amper kunnen gaan inhalen, ook in 2013 niet. 

Over de auteur: Nichal Joosse