Geruchten
16 oktober 2012 - Ron Smeets

Sony Nexus X smartphone uitgelekt; waarschijnlijk fake

Dat Google voor haar volgende Nexus smartphones met meerdere fabrikanten samenwerkt, naast HTC en Samsung, is geen echt nieuws meer. Enkele maanden geleden werd al gespeculeerd dat ook LG, Motorola (eigendom van Google) en zelfs Sony mogelijk met een Nexus smartphone op de proppen gaan komen.

De LG Nexus is inmiddels al enkele keren uitgelekt. Gisteren doken ook de eerste vermeende kiekjes van een Sony Nexus X smartphone op. De vraag is echter hoe waarheidsgetrouw die zijn.

Bij dit soort geruchten is dat altijd al erg moeilijk met zekerheid te zeggen, maar de afbeeldingen van de Sony Nexus zijn erg twijfelachtig. Zo lijkt de foto van de achterzijde gephotoshopt. Bij het Google logo ontbreekt de tekst 'with', iets dat op de meeste Nexus toestellen wel gebruikt wordt. De foto van de voorzijde laat een toestel zien zonder iedere vorm van branding. Dat was overigens ook al te zien in eerdere kiekjes van de LG Nexus. Nog een teken dat het waarschijnlijk om een fake (gephotoshopte) afbeelding gaat is de aanwezigheid van een dock connector aan de zijkant. Geen standaard Sony feature, maar iets dat wel op de Samsung Galaxy Nexus gebrukt wordt. Enfin, oordeel zelf maar.

Sony-Nexus-X-rumor-c Sony-Nexus-X-rumor-a

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.