Nieuws
07 april 2012 - Marc Wielaert

Sony Mobile start channel op 22tracks

Sony Mobile Nederland is tijdelijk een samenwerking aangegaan met het streaming muziekkanaal 22tracks. Niet alleen kan je 22tracks op je PC beluisteren, maar ook op je mobiel, via een app voor Android (gratis) of iOS (€1,59). Daar vind je dan een selectie van 22 nummers uit 22 verschillende stijlen en genres, op dit moment gekozen door muziekkenners uit drie steden: Amsterdam, Brussel en sinds kort ook Londen.

Maar ook andere partijen kunnen er hun favoriete muziekmix aanbieden, en sinds kort is dat dus - naast de keuze van een theater in Amsterdam en van het tijdschrift Nieuwe Revu - ook een muziekkanaal dat vaart onder de vlag van de Sony Xperia S, ter gelegenheid van de komst van deze eerste smartphone van Sony. Sony's muziekkanaal zal echter geen permanente plek vinden binnen 22tracks.

Het kanaal is begonnen met een selectie uit de soundtracks van de films van Wes Anderson, die ook een schitterende commercial van Sony's Xperia S heeft geregisseerd. 


Anders dan de meeste van de kanalen op 22tracks is het Sony Xperia S kanaal op dit moment opvallend gevarieerd qua stijlen en genres - van Yves Montand tot Jill Scott, van Dave Brubeck tot Nas.

Maar Sony is ook al begonnen met het vragen om input van de bezoekers van 22 tracks, die uiteindelijk samen het Xperia S kanaal zullen gaan samenstellen.

Sony roept ook via Facebook op om je eigen voorkeur kenbaar te maken. De door de bezoekers van Facebook en 22tracks op de mobiel gekozen muziek is over twee weken te horen op "eigen" kanaal van Sony op 22tracks. Daarna kan je nog enkele weken genieten van je eigen keuze.

Over de auteur: Marc Wielaert