Geruchten
07 november 2012 - Marloes de Hooge

Sony Mobile gaat productie 30-40% smartphones uitbesteden

De kosten van het produceren van smartphones en tablets komen steeds hoger te liggen. Vandaar dat Sony Mobile heeft besloten om vanaf komend jaar 30 tot 40 procent van de totale productie uit te besteden aan derde partijen. In 2013 hebben ze als doel om minimaal 50 miljoen smartphones te produceren. Bedrijven als Foxconn International Holdings (FIH), Arima Communications en Compal Communications zullen de productie op zich nemen. 

De verwachting is dat Sony Mobile ongeveer 35 miljoen smartphones gaat produceren in 2012, wat een toename is van 50% in vergelijking met het jaar ervoor. Volgens bronnen zal Sony uiteindelijk toch een redelijke omzet hebben dit jaar. FIH is al begonnen met het produceren van goedkopere Xperia modellen in het derde kwartaal. Arima zal vermoedelijk voor het eind van 2012 beginnen met het produceren van de wat nieuwere smartphones.

FIH is één van de grootste partners met wie Sony Mobile samenwerkt op het gebied van productie. De drie productiebedrijven bij elkaar kunnen ongeveer 20 miljoen smartphone orders verwachten van Sony Mobile in 2013. Naast Sony Mobile zullen ze waarschijnlijk ook Lenovo, Huawei Device en ZTE als klanten kunnen verwelkomen in dit jaar. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl