Geruchten
22 mei 2012 - Ron Smeets

Sony maakt het iPhone 5 scherm?

Van alle iPhone 5 geruchten is dit er eentje die ik nog niet eerder gezien of gehoord heb. Een Taiwanese analist claimt te weten dat Sony al sinds februari van dit jaar werkt aan de productie van het scherm voor de nieuwe iPhone 5.

Volgens Stone Wu van IHS Displaybank heeft de Japanse fabrikant deze maand (mei) de productie van die schermen zelfs verhoogd zodat ze voldoende voorraad hebben op het moment dat de nieuwe iPhone gelanceerd wordt, later deze zomer (of in de herfst).

Naast Sony zouden nog drie andere leveranciers iPhone 5 displays gaan maken. Sharp en LG zijn daarbij natuurlijk de meest voor de hand liggende namen. Eerder werd ook Japan Display al genoemd als een van de iPhone 5 display leveranciers.

Ook nu wordt overigens weer gespeculeerd dat de nieuwe iPhone (5) een scherm krijgt dat minimaal 4 inch groot zal zijn. Verder zou het toestel in zijn geheel ook dunner worden. Ook dat is geen nieuw gerucht maar volgens 9to5Mac zou het een 3.95 inch scherm worden met een resolutie van 1136 x 840 pixels. Net geen 4 inch dus want dat wilde wijlen Steve Jobs absoluut niet ;-)))

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.