Geruchten
26 juli 2012 - Ron Smeets

Sony LT29i Hayabusa en LT30i Mint onthulling tijdens de IFA

Eind augustus staat de IFA weer op de planning. Omdat deze beurs precies zes maanden na (en voor) het MWC in Barcelona op de kalender staat grijpen steeds meer fabrikanten van mobiele telefoons de IFA aan om hun nieuwste toestellen te onthullen. Samsung heeft al laten weten in Berlijn iets te gaan onthullen en ook Sony zal op 29 augustus, de dag voordat de IFA losbarst, een persconferentie houden.

Daar worden, als de geruchten kloppen, mogelijk twee nieuwe Android Smartphones van de Japanse fabrikant gepresenteerd; de LT29i Hayabusa en de LT30i Mint.

De Hayabusa zal naar alle waarschijnlijkheid de Europese (Internationale) versie van de Xperia GX worden die in Japan al onthuld is. Dat toestel heeft onder andere een 4.55 inch HD display, een 12 megapixel camera en een accu van 2200 mAh. En dat dan in een behuizing die amper 7 milimeter 'dik' is.

De LT30i Mint zou mogelijk Sony's vlaggenschip voor de tweede helft van dit jaar worden met een 13 megapixel camera, een 4.6 inch HD scherm, 1GB RAM, een quad core processor, 16 GB geheugen, microSD geheugenkaart, een microSIM en NFC support. Het toestel zal standaard voorzien worden van Android 4.0 (ICS) maar krijgt ook een upgrade naar Jelly Bean. Klinkt niet slecht ;-)

Van de LT30i Mint zijn nog geen foto's maar enkele dagen geleden doken wel al een paar kiekjes op die met de 13 megapixel camera van dat toestel geschoten zouden zijn: LT30i-cam-sample

De LT29i Hayabusa: sony-lt29i-hayabusa

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.