Geruchten
17 mei 2015 - Ron Smeets

Sony Lavender krijgt twee 13 megapixel camera's Scherm van het toestel zou groter worden dan 5.5 inch

Online zijn de eerste specs en een afbeelding opgedoken van een nieuwe Sony smartphone. Vooralsnog staat het toestel bekend onder de (code)naam Lavender. Als de geruchten kloppen dan wordt dit een mid-range smartphone met twee 13 megapixel camera's; ofwel de selfie- en primaire camera's zijn hetzelfde en beiden voorzien van de Sony IMX124 (Exmor RS) sensor. Daarmee kan, naast het kieken van 13 megapixel foto's, ook in zowel full HD (60 fps) als 4K (30 fps) gefilmd worden.

Opvallend is verder de 1.7GHz octa core, 64-bit, MediaTek processor. Gisteren schreef ik namelijk nog over de groeiende interesse voor MediaTek processors bij grote merken, zoals Sony. OK, de Lavender lijkt geen high-end smartphone, maar toch.

Andere specs die genoemd worden zijn 2GB RAM, Android 5.0 en dual SIM support (voor bepaalde modellen / markten). Opvallend is dat het toestel een full HD scherm zou hebben dat groter is dan het 5.5 inch display van de Xperia C4. Uhm, dat zou dus betekenen dat de Lavender een 5.7 inch, of nog groter, smartphone wordt. Een 'late' opvolger van de 6 inch Xperia T2 Ultra of, nog gekker, de 6.4 inch Xperia Z Ultra wellicht? We zullen het wel zien. Eerst maar eens afwachten in hoeverre deze geruchten straks blijken te kloppen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.