Tablets
22 januari 2014 - Nichal Joosse

Sony lanceert tabletversie van de Xperia Z Ultra in Japan

Hoewel ik zelf een iPhone heb, vind ik de designs van Sony erg mooi. Zo ook de Xperia-smartphones. Sony maakte vandaag bekend dat Japanners kennis zullen gaan maken met de WiFi-tablet Sony Xperia Z Ultra, een tablet die lijkt op een smartphone. Het is nog maar de vraag of het apparaat met een 6,4-inch full HD-scherm gezien kan worden als een smartphone of als een tablet, maar Sony heeft de marketing zo ingedeeld dat het toestel gezien kan worden als zowel een smartphone als een tablet. 

Sony onthulde de smartphone-versie in juni vorig jaar. Toen verscheen het toestel ook met een groot scherm en ook had het toestel 4G LTE support. Verder had het toestel een 2,2 Ghz quadore Qualcomm Snapdragon 800 processor en een 8 megapixelcamera. De Google Play-versie van de Z Ultra werd afgelopen maand gepresenteerd: die verschilde met de Z Ultra dankzij de 'clean versie' van Android.

Waarom Sony ervoor heeft gekozen om de Xperia Z Ultra WiFi-tablet alleen in Japan te lanceren, is nog niet bekend. Het apparaat zal gelanceerd worden op 24 januari, over twee dagen dus. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 52,000 yen, wat ongeveer gelijk staat aan 500 euro. Of we het apparaat ook in Nederland en België kunnen gaan verwachten, is nog niet bekend. Wel zei Sony dat er nog geen concrete plannen zijn om het apparaat buiten Japan te gaan lanceren. 

Over de auteur: Nichal Joosse