Nieuws
05 april 2011 - Ron Smeets

Sony lanceert eerste (Honeycomb) tablet in Q3

Een nieuwtje dat ik gisteren wel voorbij heb zien komen maar waar ik toen even geen tijd voor had was de uitspraak van CEO Sir Howard Stringer (foto) tegenover de Japanse krant Nikkei dat Sony nog dit jaar met een Android Honeycomb Tablet op de proppen zal komen.

De geplande release datum ligt aan het eind van deze zomer, in Q3 dus.

Opvallend is daarbij dat de Tablet dus onder het Sony merk, en niet Sony Ericsson, op de markt zal komen. Daarnaast liet Stringer ook al weten dat het toestel eerst voor de Amerikaanse markt bedoeld zal zijn. Sir Howard Stringer zei letterlijk: "Sony Corp. plans to release a tablet computer by the end of summer". Verderop vervolgt hij zijn uitspraken met: "the tablet will run Google Inc.’s Android 3.0 Honeycomb software, and will be sold in the U.S. market first.”

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.