Toestellen
19 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Sony kondigt midrange Xperia SP en betaalbare Xperia L aan

Er deden voor het MWC 2013 al geruchten de ronden dat Sony naast de Xperia Z met nog meer toestellen zou komen, Wel nu, met de aankondinging van de SP en L voegt Sony twee nieuwe Xperia smartphones aan haar 2013 lijn toe. De Xperia SP is een midrange LTE 4G toestel de Xperia L is het kleinere betaalbare broertje van de SP.

Sony Xperia SP
Om maar met de belangrijkste kenmerken van de Xperia SP te beginnen heeft het toestel naast LTE 4G een 1.7 GHz Qualcomm MSM8960Pro Dual Core, heeft een 4.6” HD Reality Display (720p) met de Mobile BRAVIA Engine 2, draait op Google Android 4.1 (Jelly Bean), heeft een 8 megapixel camera met een Exmor RS for mobile beeldsensor en One-touch functies met NFC en 8 GB opslag en uitbreidbaar met 32 GB via microSD.
De Xperia SP heeft aan de onderkant van het toestel een ‘transparante element’ wat van kleur kan veranderen na gelang de instelling, iets wat we vorig jaar ook al in de Xperia P en Xperia U zagen.
Je kunt de verlichting zo instellen dat deze oplicht bij oproepen, tekstberichten of op de maat van de muziek beweegt. Het toestel heeft een afmeting van 130,6 x 67,1 x 9,98 mm, weegt 155 gram, inclusief de 2370 mAh accu het toestel komt in zwart en wit.

Sony Xperia L
De Xperia L heeft iets mindere specs dan de SP maar met prijsverschil van € 120,- is dat niet zo gek. De belangrijkste kenmerken even op een rij.
Onder het strakke design een 1 GHz Qualcomm MSM8230 dual-core, een 4.3” FWVGA display, draait op Google Android 4.1 (Jelly Bean), heeft een 8 megapixel camera met een Exmor RS for mobile beeldsensor en 8 GB opslag en uitbreidbaar met 32 GB via microSD.
Het toestel heeft een afmeting van 128,7 x 65 x 9,7 mm, weegt 137 gram, inclusief de 1750 mAh accu het toestel komt in zwart en wit.

Zowel de Xperia SP als de Xperia L profiteren van Sony’s media applicaties, de "walkman" en de “Album” apps bieden je online en offline content via één enkel toegangspunt, met nieuwe manieren om te genieten van deze content en het te kunnen delen. De “walkman” applicatie biedt toegang tot al je gedownloade muziek, via Music Unlimted – met meer dan 18 miljoen tracks – en Facebookintegratie. En de “Album” applicatie voor gemakkelijke toegang tot de foto’s van Facebookvrienden zorgt en waarmee je foto’s op locatie kunt bekijken.
Beide smartphones zijn ook voorzien van de One-touch functies. Hiermee kan je met één enkele aanraking, genieten van muziek en foto’s op een groot aantal apparaten, zoals portable speakers en televisies met NFC deze werken volgens Sony het best met Sony apparatuur maar dat zal je niet verbazen?

Beide Sony Xperia modellen zullen in Q2 2013 verkrijgbaar zijn, de Xperia SP met een adviesverkoopprijs van € 399,- de  Xperia L met een adviesverkoopprijs van € 279,-

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl