Nieuws
03 maart 2015 - Ron Smeets

Sony is bijna klaar met het testen van Lollipop voor de Xperia Z Series Japanse fabrikant verwacht dat de uitrol snel zal starten, maar geeft nog geen verdere details

Sony was er medio oktober als de kippen bij om, als een van de eerste fabrikanten, aan te kondigen dat de nieuwste Android versie, 5.0 Lollipop, naar vrijwel alle Xperia Z toestellen zou komen. Een paar dagen nadat Android 5.0 door Google naar de fabrikanten gestuurd was werden de eerste (Zweedse) Xperia Z3 eigenaren al van een beta versie van het nieuwe OS voorzien. De mededeling en het snelle handelen wekte de indruk dat Sony het Android update gaspedaal flink ingedrukt had. Exacte update planningen werden nog niet gegeven maar de Xperia Z3 en Z2 zouden, begin, 2015 bij de eerste modellen horen die Lollipop gingen ontvangen.

Welnu, inmiddels zijn we in de derde maand van 2015 aanbeland en wachten de eerste Sony toestellen nog steeds op de nieuwste Android versie. Samsung en HTC hebben intussen hun meeste recente high end toestellen al wel geupdate.

In een tweet heeft Sony nu geroepen dat op dit moment de laatste tests afgerond worden en dat Lollipop voor de complete Xperia Z Serie toestellen geschikt gemaakt wordt. Daarbij is heeft de stabiliteit van Lollipop in combinatie met Sony's eigen UI ook een hoge prioriteit. Er wordt nog steeds geen datum genoemd, maar wel dat de fabrikant binnenkort met meer nieuws komt.

Heb je een Xperia Z, Z1, Z2, Z3 of een ander toestel uit die serie en je wacht met smart op de Lollipop update, dan zul je dus nog even geduld moeten hebben.

https://twitter.com/SonyMobileNews/status/572442677205192705

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.