Toestellen
05 september 2013 - Redactie MobileCowboys

Sony introduceert officieel de Xperia Z1 tijdens IFA 2013

Het was allang geen verrassing meer dat Sony met de Xperia Z1 kwam. Tijdens de eerste avond in Berlijn, waar we zijn voor de IFA, liepen we tegen de repetitie aan van een feestje ter gelegenheid van de lancering maar voor die tijd was het toestel al ruimschoots gelekt. De vraag was eigenlijke alleen nog, wanneer komt de Z1 op de markt en wat gaat hij precies kosten?

Om toch de specificaties op een rijtje te zetten de belangrijkste kenmerken. De Xperia Z1 heeft een razend snelle Quad-core 2.2 Ghz Snapdragon 800 processor een 5 inch Full HD TRICHINOSE Display, 20.7 megapixel camera met 1/2.3” beeldsensor en een f2.0 27mm Sony G Lens.De 3000mAh batterij, 4G en waterbestendige behuizing maken het toestel compleet.
Xperia-Z1-water

Het OmniBalance design van Sony maken de Xperia Z1 tot een slanke, waterdichte- en stofbestendige smartphone (IP55 & IP58). Een stevig aluminium frame uit één stuk, met gehard glas aan zowel de voor- als achterzijde, maken het toestel prachtig en duurzaam.

1_Xperia_Z_1
Dankzij het gebruik van Sony haar BRAVIA TV technologie, bevat de Xperia Z1 de unieke Sony TRILUMINOS Display for mobile, waardoor een groter palet rijke, natuurlijke kleuren wordt bereikt voor een ongekende kijkervaring. Het toestel bevat tevens ook X-Reality for mobile – Sony haar intelligente  resolutietechnologie die elk beeld analyseert en de kwaliteit optimaliseert voor haarscherpe video’s. De Xperia Z1 is daarnaast voorzien van de Sony ClearAudio+ audio-expertise, deze expertise optimaliseert automatisch de audio-ervaring zonder individuele instellingen aan te passen.
3_Xperia_Z_1
De Sony “walkman” applicatie is opgenomen in het toestel en biedt toegang tot meer dan 22 miljoen tracks via Music Unlimited van Sony Entertainment Network.

De Xperia Z1 wordt geleverd met een gratis proefperiode van twee maanden voor Sony Music Unlimited en 6 topfilms direct te downloaden via de Xperia Privilege app.

Naast de Xperia Z1 zijn er ook nog een tal van smart accessoires aangekondigd waaronder de QX10/QX100 twee losse lenzen waarmee je nog mooiere foto's kan maken.
4_SmartWatch_2_Xperia_Z_1
Maar ook de SmartWatch 2 kan als tweede scherm van de Xperia Z1. Lees berichten, handel oproepen af, eenvoudig toegang tot berichten – en dat alles vanaf de pols. Bedien de sluiter van de Xperia Z1 camera. Download andere camera apps om de Xperia Z1 ervaring te verrijken. Sony werkt nauw samen met ontwikkelaars voor nog verder geoptimaliseerde apps. Diverse bluetooth en NFC headsets en SmartTags werken op het toestel.


De Sony Xperia Z1 is wereldwijd verkrijgbaar vanaf september 2013 en krijgt een adviesverkoopprijs van 649,-

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl