Toestellen
10 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Sony in gesprek met Microsoft over Windows Phone

Sony heeft bevestigd aan TechRadar dat ze gesprekken hebben met Microsoft om in de toekomst mogelijk ook smartphones te gaan produceren die op Windows Phone draaien. Ze willen namelijk niet bekend staan als een smartphonefabrikant die zich bezig houdt met slechts één mobiel besturingssysteem. Volgens Pierre Perron, directeur van Sony Mobile Europe, voert het bedrijf gesprekken met andere partners om in de toekomst ook smartphones te leveren met andere besturingssystemen. 

Bij een eventuele samenwerking kijkt Sony vooral naar de extra mogelijkheden die het bedrijf heeft met Windows Phone. Met Android is het vrij eenvoudig om extra features toe te voegen aan toestellen, mede dankzij het open source karakter van dit besturingssysteem. Bij Windows Phone is het allemaal wat strakker geregeld. Daarnaast staan Xbox-diensten centraal bij Sony, wat logischerwijs botst met PlayStation.

Er zijn dus alleen gesprekken gaande, maar er is nog niets concreets. Maar als we de geruchten moeten geloven, is de kans groot dat Sony halverwege 2014 smartphones zal gaan lanceren met Windows Phone als besturingssysteem.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl