Nieuws
30 augustus 2014 - Ron Smeets

Sony goochelt voor de IFA nog even met cijfertjes

Sony presenteert over enkele dagen drie nieuwe Xperia's. Uit eerdere teasers en geruchten kun je ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid concluderen dat dit de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact zullen zijn.

De fabrinant heeft vlak voor de IFA nog een kleine teaser online gezet. Twee afmetingen; 124mm x 6.4 mm. Het derde getal wordt nog geheim gehouden en Sony stelt dan ook aan iedereen de vraag: 'Wat zouden deze getallen kunnen betekenen?' Nah ja, zo moeilijk is dat antwoord niet.

Omdat al bekend is dat Sony niet heel erg veel gaat veranderen aan het de specs van de nieuwe Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact moet deze teaser natuurlijk betrekking hebben op het enige echt nieuwe toestel dat in Berlijn onthuld gaat worden; de Xperia Z3 Tablet Compact. Logisch toch?

OK, kijkend naar de cijfertjes dan valt op dat 6.4mm ook de dikte was van de vorige, grote, Xperia Z2 Tablet, en 124mm komt heel dicht in de buurt bij de breedte van een 8 inch tablet. Verder zijn de afmetingen die eerder al in geruchten over de Xperia Z3 en Xperia Compact Z3 genoemd werden allemaal anders, maar dat hoeft op zich niets te zeggen omdat het natuurlijk nog geruchten zijn. Zo genoeg gegoocheld met cijfers. Iemand andere ideeën? ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.