Nieuws
28 mei 2012 - Ron Smeets

Sony gaat zich op Indiase smartphone markt storten

Sony Mobile heeft bekend gemaakt dat de fabrikant uit de Indiase 'feature phone' markt stapt om zich volledig te kunnen storten op de verkoop van smartphones in het op één na grootste land ter wereld.

De Japanse fabrikant is tot dit besluit gekomen omdat men verwacht dat het aandeel smartphones dat in India momenteel nog rond de 10% ligt van het totaal aantal mobiele telefoons, snel zal stijgen in de komende maanden en jaren.

Om de Indiase bevolking aan de Sony smartphones te 'helpen' heeft Sony Mobile al zo'n 1000 nieuwe personeelsleden geworven die het merk in de winkels moeten gaan promoten. Daarnaast zal ook de marketing voor Sony Smartphones meer aandacht gaan krijgen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.