Nieuws
03 maart 2012 - Chris Bannink

Sony gaat Windows Phone's maken

Sony Mobile gaat nog dit kalenderjaar toestellen fabriceren met Windows Phone als operating systeem. Dit melden bronnen vandaag aan Tweakers. Eerder in januari konden we hier al 3x maal geruchten en foto's tonen van mogelijke Sony toestellen op Windows Phone.  De laatste jaren heeft Sony (Ericsson) zich met name gericht op Android toestellen. 

Ook op het Mobile World Congress vorige week liet Sony alleen Android toestellen zien zoals onder andere de Xperia P en Xperia U zoals ik hier al schreef. Sony Mobile heeft als strategie dat het al haar diverse producten aan elkaar wil koppelen als één platform. Of het nu een TV, een laptop, tablet, gameconsole of smartphone is, alles zou aan elkaar te koppelen moeten zijn.

Met name op het gebied van gameconsoles zijn Sony met Playstation en Micrososft met Xbox, elkaars grootste concurrenten. Ik ben benieuwd met welke gameconsole de nieuwe Windows Phone van Sony het beste kan connecten.Wellicht met beide. Jaren geleden heeft Sony (Ericsson) al meerdere telefoons gemaakt op basis van Windows Mobile. Zoals onder andere de X1 in 2008 en de X2 in 2009. 

Bron: Tweakers foto's: http://www.mobilecowboys.nl/mobilerumours/15949

Over de auteur: Chris Bannink