Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

Sony gaat verkoopcijfers nog verder naar beneden bijstellen? Verkopen Xperia smartphones en tablets valt tegen

Een maand geleden maakte Sony bekend dat de verkoopcijfers van de mobiele tak van het bedrijf voor het lopende fiscale jaar (eindigend op 3 maart 2015) dusdanig tegenvielen dat het verlies op zo'n 1.6 miljard Euro zou gaan uitkomen. Toen werden ook de verwachte smartphone (en tablet) verkoopaantallen naar beneden bijgesteld (van 50 naar 43 miljoen toestellen).

De Wall Street Journal claimt nu te weten dat Sony de huidige verwachte verkoopaantallen binnenkort nog verder naar beneden gaat bijstellen.

Volgens de WSJ (abonnement nodig) zou het om een daling van enkele miljoenen exemplaren gaan. Dat heeft onder andere te maken met Sony's strategie om in landen als China geen low-end toestellen meer te gaan verkopen. De concurrentie met lokale merken is daar zo groot dat er voor de Japanners geen droog brood meer te verdienen is met goedkope smartphones.

Geen echt goed nieuws voor Sony Mobile, mits de Amerikaanse berichten kloppen natuurlijk. Het is voor de fabrikant te hopen dat de Xperia Z3 toestellen, waar nu fors op ingezet wordt, wel aan slaan in de landen waar Sony nog actief aanwezig is als mobiel merk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.