Nieuws
19 oktober 2015 - Ron Smeets

Sony gaat recente Lollipop 5.0 Xperia's direct naar Marshmallow updaten Geen 'Android 5.1 tussenstop' voor de Xperia's die tot de zomer van 2015 geïntroduceerd werden

Op zich lijkt mij dit een zeer logische stap. Sony heeft op haar support website voor een aantal Xperia's, die in de eerste helft van dit jaar op de markt gekomen zijn en uitgerust werden met Android 5.0 Lollipop, besloten om deze toestellen straks meteen van de Marshmallow update te voorzien. Dat wil zeggen, naast de huidige versie van het OS wordt bij 'de volgende versie' nu Android 6.0 vermeld.

Dat betekent dus dat eigenaren van toestellen als de Xperia Z3+, de M4 Aqua en nog enkele modellen, niet meer eerst hoeven te gaan zitten wachten op de Lollipop 5.1 update. Hopelijk betekent dat ook dat de Marshmallow update eerder beschikbaar komt, maar een planning heeft de Japanse fabrikant daarvan nog niet gepubliceerd.

De toestellen die op dit moment genoemd worden zijn:
- Xperia Z3+
- Xperia C4
- Xperia C5 Ultra
- Xperia M4 Aqua
- Xperia M5
- Xperia Z4 Tablet

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.