Nieuws
31 augustus 2011 - Willeke de Haas

Sony gaat ook aan de tablets

Niet onder de naam Sony Ericsson, maar onder de Sony vlag, worden tijdens de IFA in Berlijn twee tablets gepresenteerd die de harten van Android liefhebbers sneller moeten doen kloppen. De Sony Tablet S en de Sony Tablet P zullen de komende dagen op de beursvloer heel wat bekijks trekken, want vooral de Sony Tablet P heeft een vreemde vormgeving voor een tablet, die toch doet terugdenken aan de tijd van de communicator GSM's.

De komende dagen zal Sony tijdens de IFA haar eerste twee tablets in de handen van het publiek leggen. De Sony Tablet S en de Sony Tablet P worden expres niet onder de Sony Ericsson vlag uitgebracht, gezien ze anders de Xperia lijn wel eens in de weg zouden kunnen staan. Hoe dan ook, vanuit het Sony merk zal tegen het einde van dit jaar ook een tweetal tablets in de winkels liggen

In April schreven we al over een op handen zijnde aankondiging van Honeycomb tablets in Q3 van dit jaar, en de Sony Tablet S en Tablet P zijn daar het levende bewijs van. De Sony Tablet S bevat een 9,4 inch scherm en is in een versie met 16GB en met 32GB verkrijgbaar. Het toestel zal op Android 3.1 draaien en krijgt haar kracht van een 1 Ghz processor. Foto's schiet je met de aan de achterkant geplaatste 5 megapixel camera, en aan de voorkant is een klein extra cameraatje te vinden. Voor de vrij hoge prijs van €479,00 zal de Sony Tablet S tegen kerst in de winkels liggen.

tablets

De Sony Tablet P is een heel ander verhaal. Deze doet me sterk terugdenken aan de Communicator tijd jaren geleden, toen je nog toestellen had met twee beeldschermen die je kon dichtklappen en waar je toch een volledig toetsenbord en een numeriek toetsenbordje op had. Anderen vinden hem misschien zelfs wel lijken op een Intendo DS. De Sony Tablet P heeft twee 5,5 inch schermen die tegen elkaar aan dichtgeklapt worden. Of het gebruik van twee schermen een voor- of nadeel is, zal natuurlijk moeten blijken.

tabletp

Het interne geheugen bedraagt bij de Sony Tablet P 4GB en ook hier is een 5 megapixel camera te vinden. Voor de zeer hoge prijs van maar liefst €599,00 zal ook de Sony Tablet P tegen de koude winterdagen de winkels bereiken. Of deze hoge prijs de tablet liefhebber echter zal overhalen om hem te gaan halen, is nog maar de vraag.

Over de auteur: Willeke de Haas