Geruchten
17 augustus 2017 - Ron Smeets

Sony gaat de Xperia XZ1 onthullen in Berlijn Renders, een video en specs gelekt

De IFA komt er aan en waarschijnlijk mogen we daar ook weer een of meerdere nieuwe Sony smartphones verwachten. De Xperia XZ1 duikt de afgelopen dagen en weken in ieder geval al regelmatig op in het geruchtencircuit. Vandaag zijn enkele renders, ook in videoformaat (zie hieronder) van het toestel online verschenen. Uiteraard is allerminst zeker of het toestel dat daarop te zien is inderdaad de Xperia XZ1 is, maar hij heeft in ieder geval heel veel weg van een Sony smartphone zoals die de afgelopen jaren in de winkels verschenen zijn. Persoonlijk vind ik dat geen slechte zaak. Over de specs van de nieuwe Sony wordt ook het een en ander geroepen. Zo zou de Xperia XZ1 uitgerust worden met de inmiddels bekende Snapdragon 835, octa core, processor, een 5.2 inch HDR scherm, een 19 megapixel camera aan de achterzijde en een 13 megapixel front camera. Met 7.6 millimeter en IP65/68 certificering zou de Xperia XZ1 ook dun én waterdicht worden. We zullen zien wat hier van uit gaat komen.

Mooi, maar nu nog aan de man of vrouw brengen!
Wie heeft er nog een Sony smartphone? Dat is een vraag die mij vaker gesteld wordt als ik de toestellen van de Japanse fabrikant noem. Toch slaagt Sony er alweer een tijdje in om geld te verdienen met hun smartphone business. Natuurlijk, bij lange na niet zoveel als Samsung en Apple, maar toch. Zelf ben ik al vele jaren zeer gecharmeerd van de smartphones die Sony maakt. Dat begon bij de eerste Xperia Z modellen, maar ook de Sony Ericsson Xperia X10, en dan vooral de Mini Pro variant, kon mij zeer bekoren. Die ultrakleine smartphone heeft mij ooit eens geholpen met het maken van enkele exclusieve kiekjes van de binnenkant van een Airbus A380, toen die nog zeldzaam was ;) Nog verder in het verleden heb ik de P800 en P900 series met veel plezier gebruikt. Dat was nog ver voor de huidige smartphone hype, in de beginjaren van dit millennium. Hieronder nog twee afbeeldingen van de Xperia XZ1 of de Xperia XZ1 Compact die ook al online te zien zijn. Het lijken foto's van een dummy of een exemplaar met specs-sticker zoals je die wel eens tegenkomt in de winkels. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.