Nieuws
30 april 2014 - Ron Smeets

Sony Evolution UI: Spelenderwijs Android leren gebruiken

Wie voor het eerst een Android smartphone koopt zal de eerste dagen moeten wennen aan de bediening, zoeken naar bepaalde instellingen en het ontdekken van alle functies.

Sony denkt met de Evolution UI een gebruiksvriendelijke oplossing gevonden te hebben die er voor zorgt dat nieuwe Android (en Sony) eigenaren het OS en toestel snel en spelenderwijs onder de knie krijgen.

Feitelijk is het een uitbreiding op de wizard die je moet doorlopen wanneer je een Android toestel voor het eerst opstart. Na het instellen van netwerken, accounts etc, krijg je van de Sony Evolution UI aanvankelijk alleen toegang tot de basis functies van het toestel. Alle andere features, zoals apps, worden pas 'vrijgegeven' nadat je bepaalde trainingen succesvol doorlopen hebt. Denk aan het uitvoeren van handelingen zoals het openen en sluiten van apps. Hieronder staat een korte demovideo van de Evolution UI.

Ik kan mij best voorstellen dat dit voor sommige gebruikers die voor het eerste een smartphone, of Android toestel, in handen krijgen een welkome toevoeging kan zijn waarmee ze alle features van het OS sneller leren ontdekken en gebruiken. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen en ik mag dan ook hopen dat wanneer Sony zou besluiten deze training in haar toestellen in te bouwen ze ook een optie toevoegen om het te skippen.

http://www.youtube.com/watch?v=mWTR0St1Z8w

Bron: Sony Developer

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.