Entertainment
07 oktober 2006 - Ron Smeets

Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'

De VP van SCE World Europe heeft zich nie echt populair gemaakt bij de miljoenen Europeanen die langer moeten wachten dan de rest van de (westerse) wereld op de realease van de derde generatie PlayStation.

In een interview werd hem gevraagd om een reactie te geven op het feit dat de Europese consumenten steeds vaker het gevoel krijgen dat ze bij de release van nieuwe Sony producten 'achter in de rij staan".

Jamie MacDonald gaf daarop het volgende antwoord. "Het verleden heeft aangetoond dat de Europese consument zich daar niet druk over maakt want uiteindelijk worden daar net zoveel PlayStations verkocht, zo niet nog meer, als in Japan en de VS".

Ofwel, wij Europeanen zijn gewend om in de rij te moeten staan. Misschien dat Jamie de rijen wachtenden bij Engelse bushaltes en voormalige Oost-Europese supermarkten op TV gezien heeft en daarom denkt dat wij het leuk vinden om overal op te moeten wachten, maar dat standpunt zou hem nog wel eens duur komen te staan.

Hij moet niet vergeten dat de XBox en de Nintendo Wii al straks al zoveel langer op de markt (en bovendien veel goedkoper) zijn dat veel consumenten niet meer zullen blijven wachten op een aalmoes van Sony, ergens in de lente van 2007. . .Gerelateerde links:
Prijs PS3 in Japan 20% omlaag
PS3 komt toch NIET in November
PS3 schuld aan uitstel Europese Blu-ray start
Nieuwe Sony Ericsson muziek GSM in Engeland al te koop
Weer een Nokia toestel realease uitgesteld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.