Toestellen
30 augustus 2006 - Ron Smeets

Sony Erisson W43S geeft licht in het donker

De Japanse provider KDDI introduceerde gisteren maar liefst 12 nieuwe toestellen. Schijnbaar om er voor te zorgen dat de gemiddelde klant helemaal niet meer weet welk van de 3287 toestellen het beste bij hem past. . .

Een van die 12 nieuwe mobieltjes valt echter wel op. De Sony Ericsson W43S, die wij hier waarschijnlijk nooit zullen zien verschijnen, is voorzien van 12 (toeval) LEDs die licht geven in het donker. Met behulp van deze LEDs, in combinatie met de verwisselbare skins, kun je het toestel in 16 verschillende kleurpatronen laten oplichten (meer foto's na de 'klik') .

Sony Ericsson noemt deze feature het 'Style-Up panel'. Feit is dat de Zweedse toestelmaker de laatste weken (en maanden) steeds meer design in haar toestellen verwerkt.

Andere specs van de W43S zijn onder andere het 2.7 inch (6.6cm) TFT display met een resolutie van 240 x 432 pixels, een 2MP cam, 42MB geheugen en een memory stick pro geheugenkaart. Als je het toestel louter als MP3 speler gebruikt, dan kan ie 24 uur aaneengesloten muziek afspelen voordat de accu weer opgeladen moet worden.Gerelateerde links:
Design UMTS clamshell van Sony Ericsson
Sony camphones best verkocht in Juli
LG designers in de prijzen
Sony Ericsson Black Diamond
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.