Toestellen
13 februari 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson’s nieuwe Walkmanphone topper, de W880i

Over de W880i ‘Ai’ is de afgelopen maanden al heel wat geschreven en gezegd. Hoog tijd dus om in Barcelona een kijkje te nemen op de stand van Sony Ericsson.

Zoals verwacht is de W880i met recht het nieuwe paradepaardje van de Sony Ericsson Walkmanphone collectie. Licht, gemakkelijk te bedienen en prima geluidskwaliteit. Geheel volgens de nieuwe trend van de afgelopen maanden is de W880i ook in ‘geborsteld’ metaal (aluminium in dit geval) uitgevoerd. Maar voor diegenen die daar niet van houden is er ook een zwarte versie, ook van aluminium, dat wel.

Een ander opvallend detail is, althans voor zover ik het op de stand en in de informatie heb kunnen nagaan, dat de bijnaam ‘Ai’ nergens (meer) genoemd wordt. Nu is dat ook de naam van een Japanse tennis diva, Ai Sugiyama, dus wellicht dat Sony die naam alleen in Japan en omstreken gebruikt. Klinkt logisch want daar bestaat ook al een W880, de W880u om precies te zijn. Ook een Walkmanphone, maar een heel ander model. . .Gerelateerde links:
Sony Ericsson onthult twee foto's van de W880 'Ai'
Duidelijke foto's van de Sony Ericsson 'Ai' W880
Eerste video van de W880
Sony Ericsson W880 'Ai' officieel gepresenteerd
Japanse W42S van Sony Ericsson als W880u naar T-Mobile?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.