Toestellen
13 april 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Zylo en Spiro Walkman Phones gepresenteerd

Het is alweer een tijdje geleden dat Sony Ericsson nieuwe Walkman Phones introduceerde. De afgelopen maanden stonden namelijk vooral in het teken van nieuwe (groene) Human Curvature modellen zoals de Aspen, Vivaz en natuurlijk de X10 Xperia (Mini's).

Welnu, met de introductie van de Zylo en Spiro heeft de Zweeds-Japanse fabrikant het Human Curvature design ook toegepast op de Walkman Phones. Hoewel de prijzen nog niet bekend gemaakt zijn zegt de fabrikant dat de Zylo en Spiro betaalbare instapmodellen zijn.

Algemene info

Uiterlijk lijken beide sliders veel op elkaar. Het grootste verschil zit met name in het design van de bedienings knoppen onder het display. Verder is de Spiro (eerste foto hieronder) duidelijk de goedkopere van de twee. Dit model moet het onder andere doen zonder 3G (UMTS/HSDPA) support.

Opvallend is wel het feit dat de Spiro een 3.5mm audio aansluiting heeft en de Zylo (tweede foto hieronder) niet. Voor een Walkman Phone anno 2010 is dat laatste toch echt een groot gemis. Beide toestellen ondersteunen gelukkig wel Bluetooth Stereo. Wat bereft de Walkman functies hebben zowel de Spiro als Zylo ook services als TrackID en support voor Sony Ericsson's eigen muziekwinkel, PlayNow, aan boord.

Wat tegenwoordig natuurlijk ook niet meer mag ontbreken, zelfs op muziek telefoons ;-)), is de nodige ondersteuning voor Sociale Netwerken. Zowel de Spiro als de Zylo zijn voorzien van native applicaties voor Twitter, Hyves en Facebook. De duurdere Zylo heeft bovendien support voor het delen van foto's en video's met Picasa, Flickr en YouTube aan boord. Die foto's en video's kun je maken met de 3.2 megapixel camera. De Spiro heeft 'slechts' een 2 megapixel versie.

De Sony Ericsson Spiro en Zylo zullen vanaf het derde kwartaal (ergens tussen Julie en September) in de winkels liggen. De Spiro zal geleverd worden in Contrast Black, Sunset Pink, Spring Green en Stealth Black standaard wordt ook een headset in de doos gestopt. Helaas geen microSD kaart. Die heb je wel nodig als je muziek wilt luisteren met deze Walkman Phone want standaard heeft de Spiro 5MB opslagcapaciteit. De Zylo zal beschikbaar komen in drie kleuren; Jazz Black, Chacha Silver en Swing Pink. Hoewel de Zylo iets meer geheugen aan boord heeft, 260MB, zul je ook daarvoor zelf een microSD kaartje moeten kopen.

SE-Spiro-Front SE-Zylo-Front

Specs Sony Ericsson Zylo

SE-Zylo-Specs-a SE-Zylo-Specs-b SE-Zylo-Specs-c

Specs Sony Ericsson Spiro

SE-Spiro-Specs-a1 SE-Spiro-Specs-b1

Demo video's

De Sony Ericsson Spiro:

De Sony Ericsson Zylo:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.