Nieuws
20 mei 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson zoekt 's werelds beste reviewer via Facebook

Ik krijg regelmatig de vraag van lezers of zij ook eens een toestel mogen reviewen. Soms ga ik daar ook op in. Sony Ericsson is gisteren met een Facebook 'wedstrijd' gestart waarin de Zweeds-Japanse fabrikant op zoek gaat naar 's werelds beste reviewer.

Als jij dus de interesse hebt om een van de twee nieuwe Sony Ericsson toestellen te reviewen vóórdat ze officieel in de winkels verschijnen, dan kun je hieronder lezen wat je moet doen om kans te maken.

De wedstrijd wordt gehouden onder een Facebook fanbasis van meer dan 4,5 miljoen mensen. Deelnemers zullen eerst gevraagd worden een simpele vraag te beantwoorden, waarna ze moeten uitleggen waarom ze de kans zouden moeten krijgen om de allereerste te zijn die een van de twee toestellen zou mogen reviewen. 12 Gelukkige fans ontvangen vervolgens een telefoon en zal worden gevraagd een leuke videoreview van 45 seconden te ontwerpen. 4 Van de beste videoreviews zullen vervolgens op Facebook terugkomen, waar andere fans hun favoriet zullen kiezen. De maker van de review die de meeste ‘likes’ krijgt, zal de hoofdprijs ontvangen: een set van nog eens 10 toestellen voor zijn / haar familie en vrienden.

Hier staat nog even puntsgewijs wat je moet doen en hoe de wedstrijd zal verlopen:
- Bezoek de Sony Ericsson Facebook pagina om de namen van de telefoons te raden en leg in 50 woorden of minder uit waarom jij een geweldige reviewer zou zijn.
- Kom op 31 mei terug naar de wedstrijdpagina om erachter te komen of jij een van de 12 gelukkigen bent om een toestel te ontvangen.
- De 12 finalisten zullen vervolgens voor 6 juni een videoreview van 45 seconden maken en insturen.
- Op 7 juni kan je zien of jouw review op de website staat zodat fans er ‘likes’ voor kunnen plaatsen.
- Volg de wedstrijd om te zien welke reviews de meeste ‘likes’ krijgen, tot de winnaar bekend wordt gemaakt op 13 juni.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.