Nieuws
19 april 2005 - Ron Smeets

Sony Ericsson ziet winst fors dalen

In het eerste kwartaal van 2005 heeft Sony Ericsson moeten toezien hoe haar winst t.o.v. dezelfde periode in 2004 met 50 miljoen Euro daalde naar een schamele 32 miljoen. Het bedrijf ziet twee belangrijke oorzaken voor de tegenvallende resultaten. De slappe markt en, belangrijker nog, de deels verouderde productlijn en de daaraan gerelateerde te late introductie van nieuwe, spraakmakende en succesvolle toestellen en gadget's.

Hiermee steekt Sony Ericsson dus voor een groot deel de hand in eigen boezem. Nu hopen dat de ontwikkelaars en marketeers van de zweedse gigant de bal oppakken en er iets zinnigs mee doen. De V800 was in ieder geval een stap in de goede richting. Helaas kan ik dat niet zeggen van de S700 en de K750i, om nog maar te zwijgen over een gedegen opvolger van de P900 en de plastic-look van de P910!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.