Toestellen
07 januari 2008 - Henk de Hooge

Sony Ericsson Z555i mag niet herkenbaar in beeld?

Dat was het eerste dat in mij opkwam toen ik de eerste foto van de nieuwe Sony Ericsson Z555i zag die vanochtend op de CES in Las Vegas officieel aangekondigd werd.

Het front zier er namelijk uit als een op TV onherkenbaar gemaakte afbeelding van een reclame-uiting of iets dergelijks. De tweede gedachte had overigens te maken met de Nokia 7500 Prism. . .

Maar goed, Sony Ericsson heeft de Z555i in de planning staan voor het eind van dit kwartaal, in zowel de VS als Europa. De adviesprijs bedraagt 159 Euro, zonder abonnement.

Het meest opvallende feature van de Z555i is het zogenaamde Gesture Control waarmee je door het bewegen van je hand voor het toestel (de camera) bepaalde functies kunt bedienen.

De overige specificaties van deze nieuwe clamshell zijn duidelijk afgestemd op het mid-range marktsegment: Tri-band GSM, GPRS, 1.3MP camera, 1.9 inch (176x220) primair display en een klein (128x36) extern OLED schermpje dat nagenoeg onzichtbaar is zolang er niets op getoond wordt.

Verder heeft de Z555i 12MB intern geheugen maar gelukkig ook een Memory Stick Micro geheugen ingang.Gerelateerde links:
Sony Ericsson CES primeurs: Z555i, W350i en W760i - Update
Daar is ie weer, de Sony Ericsson M610i
Sony Ericsson ziet geen heil in goedkope toestellen
Nieuwe Sony Ericsson Z660i clamshell gespot?
Sony Ericsson W860i concept
W350i is de eerste WalkmanPhone met flip cover
Sony Ericsson W760i: Walkman-Game-Phone met GPS
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.