Geruchten
28 april 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X2 wordt toch 'n Windows Mobile toestel

Al een tijdje werd alom aangenomen, zonder dat dit overigens door de fabrikant bevestigd was, dat de opvolger van de Sony Ericsson Xperia X1 geen Windows Mobile toestel meer zou worden. Toch duiken nu ineens geruchten op dat de Xperia X2, behalve dat hij dus in ontwikkeling is, toch weer voorzien zal worden van het Windows Mobile (6.5?) besturingssysteem.

Deze berichten zijn afkomstig van de CEO van Skyhook, Ted Morgan, die dat in een gesprek met GigaOM over Location Based Services op de iPhone, terloops even meldde.

"Morgan admits that the company has lost a couple of deals because of free offerings. For instance, the X2 edition of Sony Xperia phone (Windows Mobile-based) uses geolocation data from Google." Meer werd er letterlijk niet gezegd over dit toestel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.