Geruchten
26 januari 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X2 opnieuw uitgesteld

De release van Sony Ericsson's tweede Windows Mobile toestel, de Xperia X2, verloopt niet bepaald van een leien dakje. Het geeft eerder het gevoel van schaatsen over zee-ijs (dat schijnt héél erg stroef te gaan).

Volgens de laatste berichten, afkomstig van een Duitse Sony Ericsson medewerker die antwoord gaf op de vraag van een (potentiele) klant die wilde weten wanneer de X2 in de winkels ligt. Haar antwoord was niet echt hoopgevend.

Vrij vertaald zei ze: "Omdat het toestel waarschijnlijk een nieuwe software update moet ontvangen hebben we besloten de X2 voorlopig niet in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland op de markt te brengen. De lancering is vooralsnog uitgesteld tot April". Hieronder kun je een screenshot van het gesprek tussen de klant en de Sony Ericsson dame bekijken.

Zoals gezegd is dit niet het eerste slechte nieuws over de lancering van de Xperia X2. Kort samengevat: Het toestel zou oorspronkelijk ruim voor de Feestdagen (van 2009) in de winkels liggen. Dat werd al niet gehaald. Vodafone besloot intussen dat men afzag van de exclusieve deal met Sony Ericsson voor wat betreft de verkoop van het toestel in de eerste weken na de lancering en nu dus dit.

SE-X2-Uitstel-2601-a Deze screenshot is helaas wat erg klein geworden dus heb ik er wat uitgeknipt, maar hier (popup) staat de complete versie ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.