Toestellen
02 september 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X2 met Windows Mobile 6.5 onthuld

Tja, je hebt soms van die dagen dat de toestel fabrikanten besluiten alles tegelijk te doen. In het geval van het Mobile World Congress in Barcelona is dat natuurlijk zo gek nog niet, maar op een gemiddelde septemberdag. . .

Enfin, na de presentatie van de Nokia X3, X6 en N97 Mini en de HTC Touch2 is het aan het eind van deze bewogen mobiele dag de beurt aan Sony Ericsson om de Xperia X2 (aka Vulcan) te onthullen. Nu zou je kunnen denken, waarom noemt Sony Ericsson dat toestel nu juist de X2, maar in alle eerlijkheid moet natuurlijk wel gezegd worden dat de Zweeds-Japanse fabrikant al eerder toestellen met een X-typering op de markt gebracht heeft. Nokia is in deze dus de copycat, voor zover dat van toepassing is ;-)

De Sony Ericsson Xperia X2 gaat standaard uitgerust worden met het Windows Mobile 6.5 besturingssysteem, Microsoft Office Mobile, een 8.1 megapixel camera en een 3.2 inch touchscreen display. Het toestel zal nog voor het eind van dit jaar in de winkels verschijnen. De prijs is helaas nog niet bekend.

De Sony Ericsson Xperia X2 is ook voorzien van de unieke SlideView-functie, die snel toegang biedt tot veelgebruikte telefoonfuncties. zoals contacten, berichten, media en meer en biedt een overzicht van gemiste inkomende activiteiten (oproepen, e-mails en tekstberichten).

Met 14 speciaal ontworpen, voorgeladen XPERIA-panelen en 16 andere om te downloaden kun je met de XPERIA™ X2 grenzeloos werken; van Skype, Mytopia en Google tot games, CNN en Windows Live. Dankzij de verbeterde touch-interface en een nieuw 3D-handtekeningpaneel profiteren gebruikers ook van flexibele desktoppanelen voor het indelen van functies voor werk, vrije tijd en communicatie.

Qua design was ik al een fan van de X1 en ik moet zeggen dat de X2 er op de foto's minstens zo goed uitziet. De belangrijkste specificaties:
- Quad-band GSM
- Tri-band UMTS / HSPA support
- 3.2 inch WVGA Touchscreen display (480x800)
- 8.1 Megapixel camera
- microSD geheugenkaart (Max. 16GB, 4GB meegeleverd)
- A-GPS
- Geotagging
- WiFi
- Bluetooth met A2DP support
- Microsoft Exchange Support
- Windows Mobile 6.5 besturingssysteem
- Afmetingen: 110 x 54 x 16mm (hxbxd)
- Gewicht: 115 gram
- Stand-by tijd: max. 640 uur (GSM), 500 uur (UMTS)
- Gesprekstijd: max. 10 uur (GSM), 6 uur (UMTS)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.