Toestellen
11 december 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X2 dit jaar niet meer in de winkels

Sony Ericsson heeft in een publicatie op haar eigen Xperiancers site officieel toegegeven dat de geruchten over een mogelijk uitstel van de release van de Xperia X2 kloppen.

Het toestel zal dit jaar, dat gelukkig nog maar een paar weken duurt, niet meer in de winkels verschijnen. Als alles goed gaat zal de X2 Xperia, die oorsrponkelijk begin November op de markt zou komen, nu in de eerste week van Januari te koop zijn.

In de verklaring zegt de fabrikant dat Software problemen (what's new?) de oorzaak van het uitstel zijn. Men spreekt over 'kleine probleempjes' zoals het verbeteren van de prestaties van de accu en sommige netwerk specifieke software onderdelen. Klein of niet, de software problemen hebben er inmiddels wel alweer toe geleid dat de Xperia X2 twee maanden vertraging opgelopen heeft.

Aaron, die het bericht over het uitstel openbaar mocht maken, biedt namens Sony Ericsson zijn excuses aan voor de vertragen en zegt er aan het eind wel nog bij dat de X2 toch echt wel de moeite waard is om op te wachten. Schattig, maar of de X2 echt het wachten waard zal blijken te zijn wil ik toch graag zelf ondervinden ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.