Nieuws
08 juni 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X2 definitief geannulleerd

Afgelopen donderdag was ik ook al even bij Sony Ericsson in Badhoevedorp. Een van mijn vragen was hoe het stond met de release van de in September 2009(!) aangekondigde Xperia X2. Harold De Kort liet toen al met de uitspraak "Dat gaat hem niet meer worden" min of meer doorschemeren dat deze Windows Mobile Smartphone van de Zweeds-Japanse toestelfabrikant in Nederland (update, red) mogelijk geannulleerd zou worden.

Welnu, vandaag heeft hij dit in een telefoongesprek met GSM Helpdesk definitief bevestigd.

Een tegenslag voor Sony Ericsson, temeer omdat de Xperia X2 eigenlijk een van de eerste Windows Mobile 6.5 toestellen zou worden die, begin November 2009, al in de winkels had moeten liggen. Dat was althans de oorspronkelijke datum die tijdens de presentatie van Windows Mobile 6.5 op 4 Oktober van het afgelopen jaar, genoemd werd. Door diverse software problemen werd die lancering eerst uitgesteld tot 'rond de Kerst' en vervolgens naar 'Februari-Maart'. Intussen was Vodafone, de provider die het toestel eind vorig jaar een tijdje exclusief zou gaan leveren, al afgehaakt.

Windows Mobile liefhebbers die graag een Sony Ericsson willen kopen zullen nu op de Aspen moeten wachten. Als alles volgens planning verloopt (ahum) dan zou die nog voor de zomer (Q2, ofwel deze maand dus) in de winkels moeten liggen. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.