Toestellen
15 november 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X10 rond 10 Februari in de winkels?

Toen de Sony Ericsson Xperia X10 enkele weken geleden officieel gepresenteerd werd was nog niet exact bekend wanneer het toestel in de winkels zou liggen. "Eerste helft van 2010" werd gezegd.

Welnu, de Engelse online shop van de Zweeds-Japanse fabrikant meldt nu dat het toestel, onder voorbehoud, vanaf 10 Februari leverbaar zal zijn.

Nu maar hopen dat de Nederlandse release datum daar niet al te ver vandaan zal liggen. Wellicht dat ik dinsdag iets meer info krijg. Die dag organiseert Sony Ericsson namelijk een pers-speel-middag met de X10 ;-) De modellen die we die dag te zien krijgen hebben in ieder geval al een nieuwere software release dan de toestellen zoals die tot nu toe op video verschenen zijn. Naar aanleiding daarvan werd al geconcludeerd dat de Xperia X10 een langzame Android UI heeft. Volgens Sony Ericsson lag dat echter aan de vroege softwareversie die op de toestellen stond die op 3 November (tijdens de lancering) gefilmd werden. ik ben zeer benieuwd of, en zo ja hoe veel, de nieuwe software beter en soepeler werkt dan hetgeen we tot nu toe online hebben kunnen zien. Stay Tuned!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.