Nieuws
28 oktober 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia X10 met Android 2.1 (video)

Het geduld van eigenaren van een Sony Ericsson Xperia X10 die met smart zitten te wachten op de Android 2.1 update is de afgelopen maanden aardig op de proef gesteld.

Toch ziet het er naar uit dat de update binnen nu en enkele weken op alle exemplaren van de X10 uitgerold zal worden. Eerder zagen we al een sneak preview voorbij komen en nu heeft Sony Ericsson zelf ook nog een video gemaakt waarin de belangijkste nieuwe en verbeterde features opgesomd worden.

Enkele maanden geleden sprak CEO Nordberg de ambitie uit dat Sony Ericsson wereldmarktleider in het Android segment van de smartphone markt wilde worden. Een van de voorwaarden, los van het toestelaanbod, daarvoor is mijns inziens toch wel het sneller anticiperen op nieuwe ontwikkelingen (versies) van het Android OS. OK, Google poept inderdaad wel erg snel achter elkaar nieuwe versies uit. Zo snel dat ook de andere Android fabrikanten (Samsung, HTC, Motorola) al aangegeven hebben dat ze het nauwelijks nog kunnen bijhouden, maar Sony Ericsson spant in dat opzicht wel de kroon. Enfin, het kan altijd beter,, dus wie weet mogen we dit jaar ook nog de Android 2.2 upgrade voor de X10 verwachten ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=E4zfMGAW0sU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.