Concepten
09 maart 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson XPERIA Renovatio, een Windows Phone 7 concept

Tijdens het bekijken van de twee Nokia concept toestellen viel mijn oog ook op dit zeer fraaie concept van Jozef Kocur voor de eerste Windows Phone 7 smartphone uit de XPERIA familie van Sony Ericsson, Renovatio genaamd.

Een bijzonder strak en compact vormgegeven concept toestel dat het volgens mij niet eens zo slecht zou doen als het werkelijkheid zou worden.

Echter, Sony Ericsson heeft, onder andere met de Xperia X10, onlangs al een totaal nieuw design geintroduceerd, het zogenaamde Human Curvature concept Dit zijn toestellen met ietwat ronde en gebogen vormen die van nature beter in de hand liggen. De hier getoonde XPERIA Renovatio zou daar dan weer niet in passen, tenzij de bedenker, of andere designers, de Human Curvature vormen nog zouden los laten op dit concept natuurlijk. Hoe dan ook blijf ik dit een van de betere Sony Ericsson concepten van de afgelopen maanden vinden. SE-Xperia-Renovatio-a SE-Xperia-Renovatio-c SE-Xperia-Renovatio-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.