Toestellen
17 september 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Pureness van dichtbij bekeken

Begin September presenteerde Sony Ericsson een bijzonder toestel uit de Xperia familie, de Pureness. Als we de fabrikant mogen geloven dan wordt dit geen massaproduct en dus zal hij ook niet op iedere hoek van de straat verkocht gaan worden wanneer de Xperia Pureness in November op de markt komt. Gezien het (vermoedelijke) prijskaartje van zo'n 600 Euro lijkt dat ook wel logisch.

GSM Helpdesk kreeg deze week een exclusieve preview van het toestel en hun conclusie is dat de Sony Ericsson Xperia Pureness een design toestel is die je moet leren kennen en waarderen. En in tegenstelling tot wat je zou mogen verwachten, is het doorzichtige (monochrome) display ook in fel licht goed leesbaar.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt onder de indruk was (en nog steeds ben) van de Xperia Pureness. Het exclusieve design is op de foto's die we tot nu toe van het toestel gezien hebben niet echt duidelijk te herkennen. Aan de voorkant zie je immers de standaard vierkante knopjes (net onder het display) zoals we die ook al kennen van bijvoorbeeld de K850i en de scheiding tussen het display- en het keypad gedeelte is ook niet echt subtiel te noemen.

Volgens GSM Helpdesk is het toestel, wanneer je hem dus in levende lijve ziet, duidelijk wel een bijzonder design object. Natuurlijk is dat ook een kwestie van smaak. Ik kom zelf deze week ook nog bij Sony Ericsson op kantoor en ik hoop die ervaring de komende dagen nog te kunnen delen met jullie. Voor nu moeten we het nog even doen met de foto's van GSM Helpdesk ;-) SE-Xperia-Pureness-r SE-Xperia-Pureness-z SE-Xperia-Pureness-y SE-Xperia-Pureness-x SE-Xperia-Pureness-w SE-Xperia-Pureness-u SE-Xperia-Pureness-t

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.