Toestellen
27 januari 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson Xperia Play weer gepreviewd

De Sony Ericsson Xperia Play blijft maar opduiken. Het toestel is nog steeds niet officieel gepresenteerd, iets dat wellicht voor 13 Februari gepland staat als de Zweeds-Japanse fabrikant haar nieuwe Xperia toestellen gaat onthullen in Barcelona.

Dit keer hebben ze bij Engadget een exemplaar weten te bemachtigen. Hieronder kun je de videopreview zien die ze er van gemaakt hebben. Daaronder staat ook nog een videoclipje dat met de camera van de Xperia Play is gemaakt.

Natuurlijk is ook dit nog steeds een prototype waarvan de software mogelijk (en waarschijnlijk) nog niet final is. Zo werkte bij het review exemplaar de WiFi nog niet. De eerste indruk die het toestel bij de boys van Engadget achterlaat is behoorlijk positief. Voor echte gamers hadden de bedieningstoetsen misschien iets meer ruimte mogen krijgen, zo liet een fanatieke game-vriend van de reviewer weten, maar dat mocht de pret ook weer niet echt drukken. Verder vonden ze de Xperia Play prettig in gebruik. Het toestel reageert snel en de UI werkt behoorlijk soepel, aldus Engadget.

http://www.youtube.com/watch?v=p4MksLsjZ6s
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.